5 televisie series over verpleegkundigen

Televisie series over ziekenhuizen, verpleegkunde en de zorg zijn al jaren in trek. Mensen vinden het blijkbaar mooi om mee te kijken in de hectiek van het ziekenhuis en genieten van de stiekeme romantische situaties die er (lijken te) ontstaan. Vanaf de jaren 90 bleek de Amerikaanse ziekenhuis serie met George Clooney als dokter Ross ‘ER’ zo een hit, dat het 15 seizoen lang draaide. We kennen natuurlijk ook allemaal dr. McDreamy, die de dames van de serie ‘Greys Anatomy’ het hoofd gek maakte. Maar ook in Nederland zijn een aantal noemenswaardige tv-series over de zorg gemaakt, met ons als verpleegkundigen natuurlijk in de hoofd- of bijrol! Welke serie ken jij al? Zet je Netflix account maar vast aan voor deze series over verpleegkundigen!

1. Nederlands glorie in ‘Charlie’!

We beginnen direct met een Nederlandse serie uit 2013: Charlie. Verpleegkundige Charlie Bloem (gespeeld door Halina Reijn) is thuis gelukkig getrouwd, maar heeft ook een crush op haar collega Daan. Haar verslaving aan medicatie (kalmeringsmiddelen en pepmiddelen) maken dat ze zich regelmatig in komische en vreemde situaties vindt.
Seizoenen: 1

2. ER

Misschien wel de moeder der ziekenhuisseries. In 1994 startte de Amerikaanse serie ‘ER’ (Emergency room). Verpleegkundigen hebben er meestal niet de hoofdrol, maar spelen wel zeker mee in de serie. Alles draait natuurlijk om de spoedeisende hulp van een ziekenhuis in Chicago, met George Clooney als bekendste hoofdrol.
Seizoenen: 15

3. Nurse Jackie

Zeven seGerelateerde afbeeldingizoenen lang konden we genieten van de Amerikaanse ziekenhuisserie over een verpleegkundige Jackie. De zwartkomische serie over de verpleegkundige, die een dubbelleven leidt, lijkt wel een voorloper van de Nederlandse serie ‘Charlie’ (nummer 1 in deze lijst).
Seizoenen: 74. Call the Midwive

De meest recente bekende televisie serie, die nog steeds loopt, over verpleegkundigen is waarschijnlijk ‘Call the Midwive’. De serie speelt zich af in Londen inde jaren ’50 van de vorige eeuw. Het neemt je mee de wereld in van vroedvrouwen (midwives) in die tijd. De serie heeft al meerdere prijzen gewonnen wordt met name geroemd omdat het moeilijke onderwerpen niet uit de weg gaat (incest, mishandeling, homoseksualiteit, abortus).
Seizoenen: 8

5. Grey’s Anatomy

Een favoriet van velen. Dat verklaart wellicht waarom de serie 15 seizoenen heeft gelopen. Dr. Dreamy en dr. Steamy klinken je vast bekend in de oren. De serie heeft meerdere hoofdrolspelers, maar arts Meredith Grey lijkt toch wel het centrale karakter. De serie volgt met name arts (assistenten), maar er komen ook verpleegkundigen voorbij.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*