Steeds meer geregistreerde verpleegkundigen.

Voor het vierde jaar achtereen hebben zich meer verpleegkundigen in het BIG-register ingeschreven, dat meldt minister Bruno Bruins voor Medische Zorg en Sport in een rapport aan de Tweede Kamer.

BIG-register

In het BIG-register staan bevoegde zorgprofessionals, zoals verpleegkundigen, ingeschreven. De Wet BIG heeft als doel om de kwaliteit van zorgverlening te bewaken en zo de patiënt te beschermen tegen onzorgvuldig handelen. Om de vijf jaar moeten zorgverleners zich laten herregistreren om hun werk te morgen blijven doen. In de periode 2014-2018 kwamen er 37.988 nieuwe registraties van verpleegkundigen bij. In diezelfde periode werden er 33.350 zorgverleners (dus naast verpleegkundigen ook fysiotherapeuten en verloskundigen) verwijderd uit het register. Dat professionals die niet zijn hergeregistreerd, zoals gepensioneerden. Dat betekent dat er de afgelopen jaren een stijging van deze zorgprofessionals. In totaal staan ruim 360.000 personen in het BIG-register.

Hoe nu verder?

De minister is blij met de stijging: “want de komende jaren hebben we deze mensen hard nodig om de groeiende zorgvraag op te vangen.”. De minister vindt het nodig dat het aantal zorgverleners ook de komende jaren blijft stijgen. Om die reden is het actieprogramma ‘Werken in de zorg’ opgezet om te zorgen voor voldoende, goed toegeruste en tevreden zorgverleners. In dit actieprogramma geeft het kabinet aan hoe het de personeelstekorten in de zorg gaat aanpakken.

Bron: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2019/02/18/meer-big-registraties-verpleegkundigen-fysiotherapeuten-en-verloskundigen

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*