Enurse is in 2018 hobbymatig begonnen. Als student-verpleegkundige met een IT-achtergrond, merkte ik op dat betrouwbare informatie en hulp voor (student) verpleegkundigen lastig online te vinden is. Enurse is dan ook geen wetenschappelijke bron, maar wil graag op een informele manier betrouwbare, vaak op onderzoek gebaseerde, informatie delen.

“Gestart in februari 2018, is Enurse in eerste instantie begonnen als schoolopdracht. Ik merkte al gauw op dat verpleegkunde een hot item is. De functie van verpleegkundige in alle werkvelden is onderhevig aan grote veranderingen: functiedifferentiatie, coronacrisis, oftewel een spannende tijd! Maar ook een tijd waarin verpleegkundigen veel van zichzelf kunnen laten zien en hun ambities waar kunnen maken.”

Doel van de website is om (collega) verpleegkundigen en verzorgenden op de hoogte te houden van praktische tips en trucs. Methoden als SBARR en klinisch redeneren zijn daarin bijvoorbeeld bekend, evenals verpleegkundig rekenen. Er is ook een agenda met vakgerichte congressen en symposia. Daarnaast wordt het belangrijkste nieuws omtrent het beroep uit betrouwbare bron op de website vermeldt.

Anno 2024 is Enurse.nl steeds groter geworden en vraagt de website om verdere professionalisering. Om die reden zal de website zo nodig aangepast worden. Wanneer je een voorstel hebt, een vraag of gewoon een opmerking, dan kun je mailen naar: info@enurse.nl

  • 93,4% van de bezoekers bezoekt Enurse vanuit Nederland, 5,0% uit België, de rest uit de Nederlandse Antillen en elders.
  • 56% bezoekt Enurse vanaf een desktop, 41% vanaf de mobiele telefoon en 3% middels een tablet.

Er is een sterk toenemend aantal bezoekers zichtbaar. De voorgaande maanden waren de bezoekersaantallen als volgt:

Oktober 2023: 23.500 bezoekers en 35.300 paginaweergaven.
September 2023: 21.100 bezoekers en 33.900 paginaweergaven.

Contact met Enurse

Heb je een vraag, feedback of zoek je anderszins contact met Enurse? Je kunt mailen naar info@enurse.nl