Beste en slechtste opleiding verpleegkunde in Keuzegids

Ieder jaar vertelt de Keuzegids welke opleiding verpleegkunde op mbo en hbo als beste beoordeeld worden. De beoordeling gebeurt door de studenten zelf. Een opleiding kan in totaal honderd punten scoren. Zaken waarop vragen betrekking hebben zijn onder andere: kwaliteit van lesprogramma, kwaliteit van docenten, het aantal contacturen en stage begeleiding. De keuzegids kan een nuttig hulpmiddel zijn wanneer je twijfelt over welk opleidingsinstituut je moet kiezen. Er is zo veel keus, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. De gids heeft een onafhankelijke redactie en wordt niet gesponsord. Je kunt dus eerlijke informatie verwachten over de opleiding verpleegkunde.

Mbo verpleegkunde

Beste mbo-v opleiding

De verpleegkundige opleidingen op mbo niveau (niveau 4) kent als winnaar: Hoornbeeck college (Amersfoort, Apeldoorn, Goes, Gouda, Kampen en Rotterdam) met 90 punten. Op plaats 2 staan het Koning Willem I college (’s-Hertogenbosch) en het ROC ter AA (Noord-Brabant), die beiden 78 punten scoorden. De sterke punten van deze scholen lagen met name op de odnerdelen stage en docenten begeleiding. Het Hoornbeeck collega staat al jaren op de eerste plaats.

Slechtste mbo-v opleiding

De Zadkine school (verschillende locaties in Zuid-Holland) scoort het minst goed. Met 43 punten staan zijn op de laatste plaats van de lijst. De lessen worden als minder nuttig ervaren en het contact tussen leerlingen en docenten verloopt naar verluid niet altijd soepel.

Hbo verpleegkunde

In oktober 2018 kwam de Keuzegids 2019 voor de hogescholen uit. De bachelor verpleegkunde (niveau 5-6) werd breeduit beoordeelt.

Beste hbo-v opleiding

De beste hogeschool om je bachelor verpleegkunde te behalen is (wederom) de Hogeschool VIAA in Zwolle. De hogeschool kreeg als enige in het land het predicaat ‘topopleiding’, met 82 van de maximale 100 te behalen punten. Studenten zijn met name erg te spreken over het goede contact tussen studenten en docenten en de inhoudelijk sterke lessen. Op de nummer 2 t/m 5 van de ranglijst staan hogeschool Avans (Breda), Fontys (Tilburg), Christelijke Hogeschool (Ede) en Avans (’s-Hertogenbosch).

Slechtste hbo-v opleiding

De minst scorende hogeschool staat, net als de slechtst scorende mbo-v opleiding in Zuid-Holland: de Haagse Hogeschool. Deze hogeschool scoorde slechts 36 van de 100 punten. Vooral het zwakke lesprogramma en de kwaliteit van docenten werden als slecht bestempeld.

 

Bron: nursing.nl, keuzegids.nl.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*