Tijdens de opleiding verpleegkunde worden talloze boeken gebruikt over de meest uiteenlopende onderwerpen: anatomie, fysiologie, pathologie. Naarmate de studie vordert volgen er boeken over organisatiekunde, coachen, gespreksvoering etc. Ook wanneer je gediplomeerd verpleegkundige bent is het slim én leuk om je in het verpleegkundige vak te blijven inlezen. De leukste en beste boeken voor verpleegkundigen op een rijtje.

Boeken over anatomie, fysiologie en pathologie

Anatomie, fysiologie en pathologie boeken voor verpleegkundigen bevatten de basisprincipes van de menselijke anatomie  de toepassing ervan in de verpleegkunde. Ze bevatten gedetailleerde informatie over het menselijk lichaam, inclusief de spieren, botten, organen en het zenuwstelsel. Dit soort boeken bevat vaak afbeeldingen, schematische tekeningen en foto’s voor een beter begrip. Bovendien beschrijven ze hoe verschillende medische aandoeningen en procedures de menselijke anatomie beïnvloeden.

Anatomie en fysiologie, een inleiding

In de uitgebreide wereld van anatomie en fysiologie is het fijn om een mooi geïllustreerde atlas in huis te hebben. Hoe zit het zenuwstelsel ook weer in elkaar? Of waar zitten de bijnieren nu ook weer? Het boek ‘Anatomie en fysiologie, een inleiding’  van Frederic H. Martini biedt je een prachtige kennismaking in de medische wereld van het menselijk lichaam. Inclusief E-learningmodule waarbij je online kunt oefenen met studiemateriaal.

Pathologie voor verpleegkundigen

Boeken over het beroep verpleegkunde

Bachelor of Nursing 2020

Het boek Bachelor of Nursing 2020 omschrijft het nieuwe beroepsprofiel voor de hbo-verpleegkundige. Uitgangspunt is de recente visie op gezondheid, waarin niet de aandoening centraal staat, maar de bekwaamheid van mensen om daarmee om te gaan in hun dagelijkse leven. Het profiel beschrijft de competenties van de verpleegkundige geconcretiseerd in herkenbare kritische beroepssituaties.

Boeken voor in je vrije tjid

Tommie in de Zorg

Zelfs in je vrije tijd zijn er legio boeken om je te vermaken. Misschien heb je al wel eens gehoord van Tommie in de Zorg? Tommie schrijft over zijn dagelijkse ervaringen in de gezondheidszorg. Zijn korte verhalen en columns zijn soms ontroerend, soms grappig, maar altijd herkenbaar voor verzorgenden en verpleegkundigen.

Ach moedertje

‘Ach moedertje’ is het tweede boek over de zorg van zijn moeder (‘Ma’) van Hugo Borst. In zijn boeken omschrijft hij zijn leven als mantelzorger van zijn dementerende moeder. Hugo Borst, sportjournalist van origine, heeft zorgpersoneel vaak publiekelijk gecomplimenteerd. De boeken lezen heerlijk weg, zijn soms erg verdrietig, maar vooral liefdevol geschreven. Voor zijn moeder én voor zorgpersoneel in het algemeen.

Hopelijk vindt je in de bovenstaande opsomming interessante boeken voor verpleegkundigen.