Vacatures voor verpleegkundigen zijn altijd in trek in de gezondheidszorg. Verpleegkundigen zijn een belangrijke schakel in de zorg voor patiënten en spelen een cruciale rol bij het waarborgen van de kwaliteit van zorg. Verpleegkundigen kunnen werken in verschillende specialismen, zoals intensive care, oncologie, kinderzorg en geriatrische zorg en in verschillende werkvelden, zoals ziekenhuis, huisartsenpraktijk, geestelijke gezondheidszorg (GGZ).

Verpleegkundige banen in fulltime en parttime verband

Er zijn veel verschillende vacatures voor verpleegkundigen, variërend van parttime en fulltime posities in ziekenhuizen en klinieken tot banen in de thuiszorg en verpleeghuizen. Verpleegkundigen kunnen ook kiezen voor een carrière als verpleegkundig consultant of verpleegkundig manager.

Wat zijn de vooruitzichten voor verpleegkundige banen?

In het algemeen zijn de vooruitzichten voor verpleegkundigen zeer gunstig, met een verwachte groei van het aantal vacatures in de komende jaren. Anno 2024 is er een landelijk tekort aan verpleegkundigen. Volgens recente schattingen zal het aantal banen voor verpleegkundigen groeien met 15% tot 20% in 2026. Dat betekent dat er een grotere groei is dan in veel andere beroepen. Dat maakt dat er veel kansen zijn voor verpleegkundigen op de arbeidsmarkt.vacatures

Doorgroeien en doorstuderen als verpleegkundige

Er zijn veel verschillende mogelijkheden voor de verpleegkundige om door te groeien en te specialiseren. Dat kan door middel van verdere vervolgopleidingen en bijscholingen. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor een specialisatie als diabetesverpleegkundige, wondverpleegkundige. Maar ook een master studie kan worden gevolgd om verpleegkundig specialist te worden. 

Waar vind ik vacatures voor verpleegkundigen?

Verpleegkundige banen en vacatures kunnen gevonden worden op zogenaamde vacature websites, maar vaak ook bij de zorginstelling of werkgever zelf. Ook LinkedIn biedt een scala aan verpleegkundige vacatures. Klik op de onderstaande links om doorgestuurd te worden naar de grootste en meest betrouwbare vacature websites voor zorgmedewerkers in Nederland.

Nationale Vacaturebank
Medische Banenbank
Nursing
Indeed
LinkedIn

Waar vind ik vacatures voor verpleegkundigen in het buitenland?

Wil je aan de slag als verpleegkundige of zorgprofessional in het buitenland? Wat een spannende uitdaging! In Zwitserland, op de Carribean en elders op de wereld worden verpleegkundigen vaak goed gewaardeerd. In ons artikel over werken in het buitenland vind je alles wat je moet weten over deze spannende stap. Voor vacatures kijk je op onderstaande pagina’s.

TMI
BKV

Wil je aan de slag als verpleegkundig specialist (VS)? Lees dan het artikel over de werkvelden waar de VS werkzaam kan zijn. Of bekijk de pagina over de opleidingsmogelijkheden.