Acties aangekondigd in ziekenhuizen wegens uitblijven CAO-akkoord

Afgelopen 3 juni zijn de vakbonden (FNV, Nu 91) en de werkgevers (NVZ) wederom niet tot een nieuw CAO akkoord gekomen. Met name de looneis van de vakbonden (5% meer loon) blijkt een hekel punt. De vakbonden geven aan acties te zullen gaan organiseren.

Vakbond FNV zegt nog voor de zomervakantie de eerste acties in te zullen zetten. Zij zullen handtekeningen gaan verzamelen en zondagdienstdraaien op verscheidene afdelingen (zoals de OK en radiologie).  Daarnaast zijn er plannen om zogenaamde stipheidsacties te houden; verpleegkundigen werken dan geen minuut langer dan de ingeroosterde dienst en zullen alle voorgeschreven pauzes nemen.

 

Drie ziekenhuizen bijten het spits af: in Assen, Alkmaar en Eindhoven. Zij gaan actie voeren voor een beter CAO in de week van 24 juni 2019.

Bij iedere vernieuwing van een CAO gaan vakbonden en werkgeversbonden met elkaar om de tafel. Vrijwel geen enkele vernieuwing lukt in één overleg. Wanneer er na de zomer nog geen akkoord is rondom de werkomstandigheden van het personeel in de ziekenhuizen, zullen er meer acties volgen.

 

Bronnen: NOS.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*