Verpleegkundige in het buitenland? 5 redenen waarom!

Waarom je als verpleegkundige in het buitenland goed bezig bent? Vijf redenen om zo een stap te overwegen!

1. Het staat goed op je cv!

Een buitenlandse stage of werkervaring als verpleegkundige staat voor lef en veerkrachtigheid. Het laat zien dat je problemen hebt opgelost in een situatie die niet vanzelfsprekend is. Het laat zien dat je voor je eigen ontwikkeling durft te kiezen en pro-actief het onbekende in bent gedoken. Je hebt als verpleegkundige je passie gedeeld met lokale verpleegkundigen die net zo gedreven zijn als jij. En welke werkgever wil dat nou niet?

2. Je maakt vrienden voor het leven.

Helemaal in je eentje (om met een vriend of vriendin) naar het buitenland gaan om daar ervaring op te doen heeft nogal wat lef nodig! Je collega’s komen uit het land waar je zit tot aan Australië en Amerika! Zo een intense werkervaring maakt dat je een speciale band met je collega’s krijgt en je huisgenoten erg goed leert kennen. De vriendschappen die je sluit zijn vaak voor het leven. Dat wordt dus een internationale vriendengroep!

3. Een frisse blik op de gezondheidszorg.

De gezondheidszorg zoals we die in Nederland kennen is lang niet zo goed geregeld in andere landen. Een stage- of werkervaring in het buitenland maakt dan ook dat je met andere ogen naar de zorg en het beroep van verpleegkundige kijkt. Je zult dankbaarder zijn voor wat je hebt en jezelf niet alleen op professioneel niveau, maar ook op persoonlijk niveau ontwikkelen.

4. Een nieuwe taal leren.

Dat is mooi meegenomen; een nieuw land en nieuwe mensen betekent natuurlijk een nieuwe taal. Veel bureaus die buitenlandse avonturen begeleiden, bieden je een taalcursus aan. Ook zul je tijdens het werk uiteraard je nieuw geleerde taal snel eigen maken.

5. De wereld verkennen.

Je tweede thuis moet natuurlijk ook verkent worden. Een verpleegkundige ervaring in het buitenland moet natuurlijk beklonken worden met een hike door de Himalaya in Nepal of een cocktail op het strand van Aruba. Pak tijdens of na je stage of werkperiode een reisperiode om al het moois van het land te zien. Met de ervaringen die je nu hebt opgedaan tijdens je tijd als verpleegkundige ken je de bevolking en taal een beetje. Dat maakt je ervaringen nog intenser!

Lees voor meer tips en ervaringen onze thema pagina over verpleegkunde in het buitenland.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*