5 films die je als verpleegkundige moet zien!

Ook het verpleegkundige beroep kom je weleens tegen in films. En waar ‘we’ in het echte leven natuurlijk levensreddende engeltjes zijn (toch??), zijn de nurses in de filmscripts lang niet altijd lieverdjes. Er zijn ware nachtmerrie-verpleegkundigen die je liever nooit wilt tegenkomen, maar gelukkig zijn er ook heerlijk romantische collega’s en valt er ook te lachen  om verpleegkundigen in films.

Wit (2001)

Wit is een film die is gebaseerd op een Pullitzer prijs gewonnen boek. Emma Thompson speelt professor in literatuur die gediagnosticeerd is met kanker. Tijdens haar behandeling, ze ondergaat chemotherapie, in het ziekenhuis leer je verpleegkundige Suzie kennen die Thompson erg empathisch en liefdevol verzorgd. Een prachtige film die de belangrijke rol van verpleegkundigen laat zien.

One Flew Over The Cuckoo’s Nest (1975)

Oke, wellicht niet de meest positieve film over het beroep van verpleegkundige. En waarschijnlijk krijg je kippenvel van Louise Fletcher, die de meest enge verpleegkundige van de film speelt: koud en harteloos. De film is echter een klassieker die je gezien moet hebben en speelt zich af in een psychiatrische inrichting. De film heeft meerdere prijzen gewonnen en werd genomineerd voor 2 Oscar’s.

Meet the Parents (2000)

Eindelijk eens lachen om een verpleegkundige. Dat kan in deze romantische komedie met Ben Stiller. Hij speelt Greg Focker, een mannelijke verpleegkundige in een ziekenhuis. Zijn schoonvader, gespeeld door Robert DeNiro) vind zijn beroepskeuze maar vreemd en maakt hem dan ook vooral belachelijk.

Ben Stiller in ‘Meet the Parents’

The English Patient (1996)

Verpleegkundige Hana is een verpleegkundige die een patiënt met brandwonden verzorgt: ‘the english patient’, wegens zijn Engelse accent. De romantische film speelt zich af in Italië, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Deze film is een echte klassieker en heeft maar liefst 9 Oscars gewonnen, waaronder die voor de beste film.

Nurse Betty (2000)

Renee Zellweger (die ken je van Bridget Jones Diary) is Betty, een serveerster die door een trauma een burnout krijgt. Daar heeft ze een tik van gekregen en ze vertoont apart gedrag. Ze doet zich namelijk voor als verpleegkundige, omdat zij verliefd is geworden op een dokter in een tv-serie. Zellweger won een Golden Globe voor deze rol.

Heb je de smaak te pakken? Bekijk en lees verder over de leukste weblog, vlogs, blogs en Youtube kanalen van en voor verpleegkundigen.

Bron: imdb.com

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*