Leuke zorg blogs voor verpleegkundigen!

Hoe leuk is het om persoonlijke verhalen uit de gezondheidszorg op internet te lezen. Soms zijn ze grappig, soms lokt het discussie uit, maar het is altijd herkenbaar. Er zijn in Nederland een aantal van die leuke blogs die je kunt volgen. Daarnaast zijn er talloze blogs geschreven door buitenlandse collega ‘nurses’. Lezen maar!

Lien in de zorg

Eline blogt en vlogt er op los! Zij werkt bij een instelling voor senioren als wijkverpleegkundige. Eline is met name ook actief op de social media en breekt graag een lans voor ‘ons’ zorgpersoneel: in januari 2019 liep Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid een dagje met haar mee.
Lien in de zorg

Verpleegkundige Tommie in de zorg

Tommie is in 2018 natuurlijk bekend geworden door zijn blogs en vlogs. Hij kwam er zelfs mee op televisie. Tommie wilde een aantal jaar geleden nog helemaal geen verpleegkundige worden. Het leek hem totaal niet interessant en helemaal niet leuk. Nu blogt hij superenthousiast over zijn werk en zegt: “Gewoon omdat ik het leuk vind en omdat ik vind dat de zorg wat meer positieve aandacht verdient.”. Tommie blogt ongeveer 1 of 2 keer per maand.
Tommie in de Zorg blog

Nursing verpleegkundige blogs

Veel verzorgenden en verpleegkundigen hebben een abonnement op de Nursing. Het tijdschrift biedt betrouwbare informatie en wetenschappelijke artikelen over ons beroep. Daarnaast zijn er een aantal bloggers aan Nursing gekoppeld, die regelmatig (ongeveer eens per week) een leuke of leerzame blog online plaatsen.
Nursing blogs

Nurse Blake

De Amerikaanse Blake is een jongeman die tegenwoordige grappige en herkenbare blogs maakt op zijn weblog. Daarnaast maakt hij steeds meer filmpjes die te zien zijn op zijn Youtube kanaal. Blake is een inspirerende ‘nurse’ die zich hard maakt voor het mooie vak. 
Nurse Blake

Bekijk ook onze pagina over de 5 beste films die je als verpleegkundige echt gezien moet hebben!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*