De 5 beste gratis apps voor verpleegkundigen

Verpleegkundigen gebruiken steeds meer apps op hun mobiele telefoon. Niet alleen voor privé gebruik, maar de werkgever vraagt ook steeds vaker iets van de verpleegkundige op het mobieltje. Dat gebeurt in ieder verpleegkunde werkveld. Het is lang niet meer not-done om je mobieltje tijdens het werk erbij te pakken en soms kan het je werk soms zelfs efficiënter maken. Uiteraard is het niet bedoeling dat je te pas en te onpas je telefoon erbij pakt en natuurlijk houd je ten alle tijden rekening met de privacy van cliënten en patiënten. De meest handige én gratis apps voor je werk zetten we hier voor je op een rijtje. Heb jij ze ook al geïnstalleerd op je iPhone of Android toestel?

5. Appotheek

Dat zie je goed: apotheek met dubbel ‘p’. Een leuke woordspeling en de bedoeling van de app is lekker snel duidelijk. In de app vind je namelijk onafhankelijke informatie over medicatie, geschreven door de betrouwbare bron KNMP (Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie). Super handig dus om op je telefoon te hebben!
Download voor iOS/iPhone
Download voor Android

4. Human Anatomy

Oké, deze app is geschreven in de Engelse taal en wellicht heb je niet iedere dag tijd en zin om de anatomie van de mens te bestuderen. Maar deze prachtige, gratis app laat je de anatomie van de mens goed zien. Het is niet voor niets een prijswinnende app die veel gebruikt wordt door verpleegkundigen en artsen over de hele wereld.
Download voor iOS/iPhone
Download voor Android

3. Lareb bijwerkingen app

Verpleegkundigen schrijven geen medicatie voor, maar zijn wel diegene die de patiënt vaker zien dan de arts. Om bijwerkingen snel te (her)kennen bij de patiënt en daar eventueel melding van te doen is er de Bijwerkingen app van het officieuze Bijwerkingencentrum Lareb.
Download voor iOS/iPhone
Download voor Android

2. Wondadviseur Convatech

Ben je veel (zelfstandig) werkzaam met wondbehandeling en wondverzorging? Dan kan deze gratis app van Convatech je goed ondersteunen in je werkzaamheden. Het geeft je de meest actuele (en volgens wondbehandelingsprotocol geadviseerd!) materiaal- en behandelingsadviezen.
Download voor iOS/iPhone
Download voor Android

1. Farmacotherapeutisch Kompas

Altijd nog de meest gebruikte app onder medisch personeel. Verpleegkundigen, maar ook vooral artsen en andere voorschrijvers van medicijnen gebruiken deze app veelvuldig. De farmacotherapeutische kompas, afgekort FK, app, is gratis te downloaden en geeft medisch advies over medicatie: standaard doseringen, indicaties, contra-indicaties en alternatieven.
Download voor iOS/iPhone
Download voor Android

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*