Studenten die kiezen voor het vak van verpleegkunde weten in ieder geval één ding zeker: zij zijn vrijwel zeker van een baan en kiezen voor een dynamisch beroep. De gezondheidszorg is een sector waar altijd werk in is te vinden. Verpleegkunde is altijd aan actueel en onderhevig aan veranderingen. Er wordt veel van verpleegkundigen gevraagd, maar het beroep brengt je dan ook veel voldoening.

MBO verpleegkunde studenten

Verpleegkundige kun je worden door de opleiding mbo verpleegkunde te volgen. Dat kan in geheel Nederland op vrijwel iedere ROC. Enurse geeft je op deze pagina een overzicht van alle scholen waar de opleiding aangeboden wordt. Je wordt dan opgeleid tot verpleegkundige niveau 4 waarmee je in vrijwel alle werkvelden terecht kunt.Studenten verpleegkunde

HBO verpleegkunde studeren

Als vervolg op je HAVO, VWO of mbo verpleegkunde opleiding kun je doorstromen naar de studie hbo verpleegkunde. Hier wordt je opgeleid tot verpleegkundige niveau 5 of 6. Deze studenten worden regelmatig ingezet op coördinerende functies op afdelingen en hebben bij sollicitaties voor een specialisatie steeds vaker voorrang. Enurse geeft je op een overzicht van alle scholen waar de opleiding aangeboden wordt.

Met een diploma verpleegkunde kun je, vaak in combinatie met relevante werkervaring, doorstromen naar een volgende specialisatie. Denk daarbij aan gespecialiseerd verpleegkundige wondzorg, oncologie of geriartrie. Maar ook voor opleidingen tot anesthesiemedewerker of operatieassistent worden verpleegkundigen graag aangenomen. Zij hebben namelijk al volop kennis van het menselijk lichaam, de anatomie en pathologie. Daarnaast kunnen verpleegkundigen doorstromen naar een baan als ic-verpleegkundige of SEH-verpleegkundige (spoedeisende hulp).