Verpleegkundig rekenen oefenen

Verpleegkundig rekenen blijft voor sommige zorgcollega’s een hekel punt. Niet alleen leerlingen en stagiaires worstelen zich door de medicatie toetsen heen, maar ook verpleegkundigen met jarenlange ervaring kunnen er niet zo sterk in zijn. Verpleegkundig rekenen bestaat uit verschillende richtingen zoals oplossen, verdunnen en infusie, druppelsnelheid.

Het slechte nieuws

Helaas kun je af en toe niet zonder. Er gaan zich situaties voordoen waarbij je even moet rekenen. De arts vraagt je bijvoorbeeld om een 0,5 mg Haldol iv toe te dienen bij je patiënt. Helaas heb je alleen ampullen van 2 mg per 1 ml liggen. Dat wordt dus even omrekenen!

Het goede nieuws

Tegenwoordig zijn er super veel attributen (rekenmachines, apps) die je kunnen helpen EN zelfs jij kunt het. Want (verpleegkundig) rekenen is misschien lastig voor je. Het wordt echt iets gemakkelijker wanneer je oefent. Je hoeft er echt geen maandenlange studie van te maken, maar je zult zien dat wanneer je iedere dag even 10 minuutjes eraan besteed, het je na een paar dagen al een stuk duidelijker is.

Waar moet ik beginnen

Op enurse.nl kun je oefenen  met verpleegkundig rekenen. Daar zul je ook zien dat je je er niet te druk over moet maken. Natuurlijk, de één is beter in rekenen dan de ander. Maar het rekenniveau dat de verpleegkundige moet hebben is niet al te hoog. Dat kun jij dus ook!
Kijk dus even op onze themapagina ‘verpleegkundig rekenen‘.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*