congressen

De V&VN Verpleegkundig Specialisten (VS) organiseert hun 16e jaarcongres met het thema “perspectief”. Het evenement vindt plaats op 10 en 11 oktober 2024 in het Postillion Convention Centre in Rotterdam. Perspectief in de zorg draait om de manier waarop verschillende belanghebbenden, zoals patiënten, zorgverleners en de samenleving, de zorg ervaren en benaderen.

Het congres biedt een platform voor het verkennen van diverse standpunten, van gepersonaliseerde zorg tot de impact van kunstmatige intelligentie (AI) in de gezondheidszorg. Plenaire sprekers zullen onder andere ingaan op onderwerpen zoals de zorg voor jonge patiënten en het perspectief van de bruggenbouwer binnen de zorg. Het programma omvat tevens presentaties en lezingen voor alle werkvelden waarin de VS werkzaam is. Kies bijvoorbeeld uit ‘Bekostigingskaders Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ)’, ‘De kracht van de verpleegkundige diagnostiek bij de behandeling van verslavingszorg’, ‘Seksualiteit in de ouderenzorg, het taboe doorbreken’, ‘De VS naar de eerste lijn gaat niet vanzelf’ en ‘Behandelopties bij obesitas’. congres

Naast inspirerende presentaties biedt het programma ruimte voor wetenschappelijk onderzoek, met prijzen zoals de VIOS-afstudeerprijs en de Els Borst Prijs. Deelnemers kunnen zowel fysiek als online aanwezig zijn. Voor meer informatie, inschrijving en het volledige programma kijk je op de website van het congres.