Verpleegkundige worden als zij-instromer!

De overkoepelende zorgorganisatie Zorgcampus de Peel in Noord-Brabant, gaat starten met een opleiding verpleegkunde voor zij-instromers, met als doel om het tekort aan verpleegkundigen aan te pakken.

Sinds september 2018 reeds konden zorgmedewerkers als tandartassistenten of verzorgenden zich via de zorgcampus (de Peel) laten omscholen tot verpleegkundige. Deze ‘leerlingen’ hadden al affiniteit met de zorg. Het nieuw aan te bieden traject richt zijn pijlen juist op personen buiten de zorg. Om zo een grotere doelgroep aan te spreken.

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding tot verpleegkundige duurt langer dan de studie voor al bestaande zorgmedewerkers: minimaal drie jaar in plaats van twee. Het traject bestaat uit één keer per week naar school en de rest op de werkvloer praktijkervaring opdoen. Dat lijkt dus op de oude verpleegkundige in-service opleiding. De opleiding wordt aangeboden op mbo en op hbo niveau. De mbo-klas gaat naar school op het ROC ter AA in Helmond, terwijl de hbo-v’ers in de dop zich laten scholen bij het Fontys te Eindhoven. Tijdens de studie krijgen de leerlingen uiteraard een salaris.

Baangarantie

Het omscholen pakt het tekort aan verpleegkundigen aan. De afgestudeerden krijgen na ontvangst van hun diploma dan ook gegarandeerd een baan binnen het overkoepelende de Peel in één van haar instellingen rondom Helmond, Noord-Brabant: het Elkerliek Ziekenhuis, Savant (thuiszorg), Zorgboog (o.a. thuiszorg), GGZ Oost-Brabant en ORO (gehandicaptenzorg).

De Peel start zijn wervingscampagne in de week van Zorg en Welzijn, van 11 t/m 16 maart. Een link
naar de organisatie vind je hier.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*