Verpleegkundigen gezocht om te praten met de politiek!

De commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport wil graag met verpleegkundigen in gesprek tijdens een rondetafelgesprek. Leden van de Kamer in Den Haag willen graag weten hoe de beroepsgroep nu echt denkt over het personeelstekort in de zorg. Deze informatie willen zij graag gebruiken voor een plan over ‘werken in de zorg’.

Hoe ziet dat er uit?

Kamerleden halen hun informatie vaak uit rapporten en artikelen. Soms vinden zij het nodig om ook met experts te praten. In zo een geval worden deze ‘experts’ uitgenodigd voor een rondetafelgesprek. Deskundigen worden dan uitgenodigd om daadwerkelijk in gesprek te gaan met Kamerleden. Een rondetafelgesprek wordt openbaar gehouden.

Wanneer en waar is het?

Het rondetafelgesprek wordt gehouden op 28 januari 2019 in Den Haag.

Wat wordt er gezocht?

De Kamercommissie is niet op zoek naar meningen of oordelen. Ook is het niet de bedoeling dat je bestaande problemen beschrijft. De commissie is uitdrukkelijk op zoek naar concrete voorbeelden of oplossingen.

Ik wil meedoen!

Je kunt je tot en met 10 januari 2019 aanmelden via deze link. Vul je gegevens en een concreet voorbeeld van het aanpakken/verkleinen van het personeelstekort in de zorg. Je kunt hierna uitgenodigd worden door het VWS.

Bron: https://www.tweedekamer.nl/internetconsultatie-vws

6 Comments

  1. Ik wil graag meedoen omdat ik het belangrijk vind en opgegroeid ben in een verpleegkundig gezien met een broertje die arts is en een vader die samen met collega’s de vakbond Nu91 heeft opgericht. En zelf verpleegkundige ben.

  2. Er zijn zeer snelle oplossingen mogelijk (max 6 mnd) zonder dat het veel geld kost maar dan moet de overheid wel zorgen faciliteren en regels aanpassen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*