CWZ Nijmegen ontslaat 150 verpleegkundigen

Wegens bezuinigingen ontslaat het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis, CWZ, in Nijmegen 150 van haar verpleegkundigen. Het aantal komt overeen met 100 fte (fulltime-equivalent). Met het massa-ontslag hoop het ziekenhuis een besparing van 9 miljoen euro te kunnen creëren.

Financieel gezond ziekenhuis?

Het CWZ, dat zichzelf als financieel gezond ziekenhuis op de kaart zet, had in 2017 een tegenvallend financieel resultaat. Volgens accountantsorganisatie BDO zat het ziekenhuis dat jaar in zwaar financieel weer. Het werd dus tijd voor bezuinigingen. Het Raad van Bestuur (RvB) van het CWZ laat weten dat verandering in zorgprocessen veel kosten met zich meebrengen. Om in de toekomst toch kwalitatief goede zorg te leveren, is het ziekenhuis gedwongen de grote ontslagronde door te zetten en efficiënter te werken, aldus het RvB.

Praktische oplossingen

Met het ontslag van de 150 verpleegkundigen wordt bijna 10% van het totale bestand aan verpleegkundigen (1100 in totaal) vaarwel gezegd. De reductie van het personeel vindt plaats per leefdtijdscategorie, volgens het last in , first out principe. Dat betekent dat diegene die het laatst in dienst kwam een grotere kans heeft op ontslag. Met name verpleegkundigen op reguliere verpleegafdelingen zouden moeten vrezen voor hun contract. Het ziekenhuis belooft zorg te dragen voor een zo soepel mogelijke afwikkeling van zaken omtrent de ontslagen. Het aantal patiënten dat opgenomen gaat worden zal niet dalen, maar worden wel zo kort mogelijk opgenomen worden. Tevens gaan verscheidene afdelingen zich ‘clusteren’. Zo kan het voorkomen dat bijvoorbeeld patiënten die op de longgeneeskunde-verpleegafdeling liggen ter zijner tijd op de interne geneeskunde worden gelegd. Het CWZ laat weten nog niet zeker te weten of er daadwerkelijk ‘bedden gaan verdwijnen’.

Reacties op ontslagronde

Uit de verzekeringsmaatschappij-hoek wordt opmerkelijk gereageerd. Tom Kliphuis, CEO van zorgverzekeraar VGZ, steunt het RvB van het CWZ. Hij zegt te begrijpen dat het alleen maar aantrekken van personeel niet persé de kwaliteit van zorg verhoogt. Efficiënt werken is voor hem belangrijker. De bonden voor zorgpersoneel (NU’91, FNV en CNV) zeggen verbijsterd te zijn over de ontslagen en gaan zich bemoeien met het verdere verloop. “Hoe kan deze beslissing rijmen met het grote tekort aan verpleegkundigen overal in het land?” vragen de bonden zich hardop af.

Bron: Medisch Contact, Nursing. Gelderlander.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*