Wachtlijst voor opleiding verpleegkunde

Het nieuws dat verpleegkundigen schaars zijn lijkt door te dringen bij jongeren. De opleiding verpleegkunde is erg populair. Begin januari werd bekend dat het ROC Nijmegen dubbel het aantal aanmeldingen heeft voor de mbo verpleegkunde opleiding dan er plaats is.

Numerus fixus hbo verpleegkunde

Eerder dit jaar leken 12 hogescholen een numerus fixus (bij een numerus fixus wordt slechts een beperkt aantal studenten tot die opleiding toegelaten) in te stellen op de hbo opleiding verpleegkunde. De studentenstop werd ingesteld om de kwaliteit van het onderwijs te kunnen waarborgen. Met name het aantal stageplaatsen bleek lastig uit te breiden.

Steeds meer verpleegkundigen

Dat steeds meer studenten voor verpleegkunde kiezen (mbo en hbo) is natuurlijk positief. Er wordt namelijk al tijden geroepen dat er meer mensen nodig zijn in de zorg! Er is echter ook ruimte nodig om al deze enthousiastelingen op te leiden. Er moeten (goede) docenten zijn en genoeg ruimte en tijd voor onderwijs. En uiteraard is en goede praktijkplaats één van de belangrijkste facetten. Maar dat kost geld en dat schort er in veel gevallen aan. Het ROC gaat in gesprek met zorginstellingen om tot oplossingen te komen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*